Home Këshilla të ndryshme Shkuma e shampos dëmton flokët, ja sa herë në javë duhet t'i...

Shkuma e shampos dëmton flokët, ja sa herë në javë duhet t’i lajmë

Larja e flokëve më shumë se tre herë në javë mund t’i dëmtojë ato, por përdorimi i tepruar i shampos mund t’i dëmtojë edhe më shumë.

Sipas specialistëve flokët sa më shumë t’i lani aq më keq do të duken dhe këtë mund të vërtetojnë shumë vajza që 3 ditë pas larjes flokët e tyre janë plot shkëlqim e volum.

Sipas dermatologëve flokët duhet të lahen me shampo atëherë kur prodhimi i yndyrës është tejet i lartë.

Kur ju shkumëzoni flokët tuaj, shpesh mendoni se flluskat dhe aroma e mirë mund të pastrojnë flokët, por ç’është e vërteta flokët nuk kanë nevojë për shkumë të pastrohen. Përbërësit e kimikatet e ashpër si sulfati janë përgjegjesë për shkumën e aromën. Këta agjentë dehidratojnë flokët dhe eleminojnë yndyrën nga rrënjët e flokëve.

Ekspertët thonë se shampo heq qelizat e tepërta të lëkurës dhe vajin nga koka . Ata këshillojnë shampo pa sulfate e nëse nuk shkumëzojnë nuk ka asgjë për t’u shqetësuar.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...