Home Shëndetësi Shpërthen epidemia masive e HIV-it, të dhëna alarmante në qytetin rus

Shpërthen epidemia masive e HIV-it, të dhëna alarmante në qytetin rus

1Zyrtarja e  Ministrisë ruse të Shëndetësisë, Tatyana Savinova, ka deklaruar se shkalla e infektimit me HIV në qytetin e Jekaterinburg ka arritur nivele epidemike.

Savinova, tha sot se 1.8% e popullatës së qytetit është e infektuar me këtë virus, i cili e shkakton sëmundjen AIDS.

Ekspertët kanë thënë se të dhënat reale mund të jenë më të larta, pasi jo të gjithë njerëzit e infektuar me HIV ju drejtohen institucioneve mjekësore.

Qyteti Jekaterinburg me 1.4 milionë banorë, është qyteti i katërt më i madh në Rusi, pas Moskës, Shën Petersburgut dhe Novosibirskut.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...