Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Shprehitë e nënës ndikojnë në konsumimin e alkoolit tek fëmijët

Shprehitë e nënës ndikojnë në konsumimin e alkoolit tek fëmijët

Fëmijët kopjojnë shprehitë e nënës dhe me kalimin e kohës, sipas ekspertëve, ata i marrin shprehitë e tyre, sidomos kur bëhet fjalë për konsumimin e alkoolit.

Në këtë studim janë përcjellë shprehitë e konsumimit të alkoolit për 14 vjet rresht të më shumë se 18.000 personave.

Ishte vërtetuar se adoleshentët në moshën e tyre 16-vjeçare më shumë bien nën ndikimin e bashkëmoshatarëve të tyre, derisa ndikimi i prindërve të tyre është më i vogël.

Por, në moshën 34-vjeçare ata konsumojnë aq alkool sa mendojnë të ketë konsumuar e ëma e tyre, qoftë kjo në mënyrë të kohëpaskohshme apo në mënyrë të vazhdueshme.

Studiuesit theksojnë se nëse e ëma ka konsumuar sasi të madhe alkooli, fëmijët e tyre në moshën e shtyrë do të konsumojnë sasi më të madhe sesa që është e lejuar. Studimi nuk ka zbuluar ndërlidhjen midis shprehive të konsumimit të etërve dhe shprehive të fëmijëve të tyre.

Mendohet se kjo ndodh pikërisht për shkakun se etërit alkoolin nuk e konsumojnë në shtëpi, së paku shumica prej tyre, ndërsa që nënat e kanë konsumuar para syve të fëmijëve, gjë që edhe ka ndikim të madh tek ta.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...