Home Shëndetësi Shqisa e dobët e nuhatjes zbulon personat me prirje psikopatike

Shqisa e dobët e nuhatjes zbulon personat me prirje psikopatike

Njerëzi të cilët kanë pritje psikopatike kanë aftësi më të keqe për të njohur aromat se sa njerëzit tjerë, pohojnë shkencëtarët nga Universiteti australian Macquarie.

Shkencëtarët kanë analizuar se sa është gama e shqisës së nuhatjes e ndërlidhur me karakteristikat psikopatike në 79 vullnetarë të padënuar. Së pari ata kanë zgjedhur detyrat në të cilat është dashur të ndjejnë dhe pastaj të qëllojnë aromat dhe më vonë i kanë krahasuar me rezultatet e psikotesteve të tyre.

“Rezultatet tona vërtetojnë që më të prirët ndaj sjelljes psikopate shpesh kanë edhe shqise më të dobësuar të nuhatjes dhe kjo është shumë e shpeshtë për të qenë rastësi”, ka thënë një nga autorët e studimit, Richard Stevenson.

Psikopatia është term i gjerë i cili ka të bëjë me çrregullimet serioze të personalitetit të cilat i karakterizon neuroza, sjellja antisociale dhe veprimet e orientuara hë kënaqësi egoiste.

Pjesa e përparme e trurit në masë të madhe është përgjegjëse për funksionimin siç është planifikimi, kontrolli i instinktit dhe sjellja: në harmoni me normat shoqërore. Dëmtimet në ato zona rezultojnë edhe në dobësimin e shqisës së nuhatjes, shkruan Science Daily. /Telegrafi/

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...