Shtatzania-ditet Fertil

Shtatzania-ditet FertilShume cifte shpenzojne kaq shume kohe te ruhen nga nje shtatzani te pa planifikuar qe mendojne qe e vetmja gje qe duhet te bejne, kur te jene gati per femije, eshte te ndalojne birth controll. Te ngelesh shtatzene nuk eshte aq e lehte, mund te marre deri nje vit dhe me shume dhe nuk eshte automatike.
Shume cifte planifikojne marredhenie rreth diteve 11-14 te nje ciklit 28 ditor , rreth 14 -20 te ciklit 30 ditor.

Nqs gruaja nuk ka cikel te rregullt dhe nuk eshte e sigurte per ditet e ovulimit,atehere mund te bleje nje parashikues ovulimi ne farmaci. Ky test tregon nivelin e hormoneve ne urine dhe eshte shume i sakte.

Nqs deshiron te marresh ca masa me tej, atehere kontrollimi i temperatures se trupit dhe lengjet te Cervix luajne nje rrol shume te rendesishem ne ngeljen me barre. Lengjet e Cervix luajne nje rrol kritik ne shtatzani. Ato mbrojne spermen dhe e ndihmojne te levize drejt mitres, nepermjet tubave fallopian.

Ashtu si cdo gje ndodh me ciklin menstrual, ashtu dhe lengjet e Cervix nderrojne cdo gje ne pregatitjen e ovulimit. Do te shikoni diference te paster se si ajo duket dhe ndjehet gjate ciklit. Ne fillim te ciklit ndofta nuk do ti kuptoni,por pastaj ato do fillojne dhe do te behen si krem dhe te bardha.me ne fund kur ditet e ovulimit afrohen behen me te pastra,dhe ato jane shenjat e diteve te ovulimit tuaj, qe rrekomandohen per te ngelur shtatzene.