Home Shëndetësi Shtatzëna deformojnë ADN-në e fëmijës

Shtatzëna deformojnë ADN-në e fëmijës

Duhani i bën dëm shëndetit dhe këtë e dinë të gjithë, por kohët e fundit është bërë një zbulim më i rëndësishëm që ka lidhje me të gjitha nënat shtatzëna të cilat konsumojnë duhan.

Sipas rezultateve, duhani mund të shkaktojë probleme të mëdha gjenetike në ADN-në e fëmijës me rrezik të madh për t’u prekur nga tumori.

Alarmi është dhënë në një studim të publikuar në revistën “The Open Pediatric Medicine Journal”, ku theksohet se bebet qe thithin nikotinë mund të pësojnë një mutacion gjenetik në kordonin gjenetik cka i bën më të prekshëm nga kanceri.

Sipas shkencëtarëve të Universitetit të Pitsburg, dëmet janë të njëjta me ato që shkakton konsumi direkt apo pasiv i duhanit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...