Home Këshilla të ndryshme Shtatzëna, mos vishni brekë të pambukta! Mund të jenë të rrezikshme!

Shtatzëna, mos vishni brekë të pambukta! Mund të jenë të rrezikshme!

5Brekët e pambukta, të cilat kaherë ekspertët i kanë konsideruar si më të shëndetshme, megjithatë nuk janë edhe aq të mira për shtatzënat.

Në të vërtetë, ekspertët thonë që problemi është te kimikati nonilfenol etoksilati, i cili përdoret gjatë përpunimit të pambukut dhe është e mundshme që një pjesë e kimikatit të mbetet në produktin final.

Është konstatuar që ajo substancë gjendet edhe në detergjente, të cilat disa i përdorin për larje rrobash.

Hulumtimet kanë treguar që ky kimikat mund të ndikojë negativisht në shtratin e fetusit, madje edhe të shkaktojë komplikime dhe dështime.

Studimet e tjera kanë treguar që ekziston lidhja midis këtij kimikati dhe rrezikut të shtuar nga kanceri i gjirit.

Ekspertët kanë bërë edhe hulumtime të mëtejshme për të përcaktuar saktësisht ndikimin e nonifelnol etoksilatit në shëndetin.

Në botë tashmë po aplikohet aksioni i përhapjes së vetëdijes mbi prodhimin jocilësor të rrobave të pambukta.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...