Home Shëndetësi Shtesat e kalciumit e rrisin rrezikun nga infarkti

Shtesat e kalciumit e rrisin rrezikun nga infarkti

Sipas nje ekipi te eksperteve ndërkombëtarë, shume persona marrin shtesa te kalciumit ne mënyrë qe ta parandalojnë osteoporozën, mirëpo këto shtesa mund ta rrisin rrezikun nga infarkti për 30%.

Ekspertet i këshillojnë personat qe marrin shtesa te kalciumit qe te konsultohen me mjekun dhe te tentojnë ta parandalojnë osteoporozën duke marre ushqim te pasur me kalcium dhe duke ushtruar.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...