Home Këshilla të ndryshme Shtypeni fort dhe mbajeni këtë pikë deri në dy minuta dhe pastaj...

Shtypeni fort dhe mbajeni këtë pikë deri në dy minuta dhe pastaj prisni se çfarë do të ndodhë me organizmin tuaj… do të çuditeni!

Akupresura/akupunktura apo terapia terapeutike me shtypje ka treguar përparësitë në lirimin nga dhembja dhe vështirësitë. Mirëpo, tani kjo mbase është pika më e dobishme e akupresurës.

Te kinezët, pika e akupresurës në shputa quhet Tai Chong, mirëpo specialistët e sotëm e kanë quajtur LV3 apo LR3.

Pika ka ndikim të fuqishëm në mëlçi, transmeton Telegrafi.

Mëlçia 3 Tai Chong është njëra ndër pikat më të rëndësishme në tërë shputën. Secili akupunkturist i di përparësitë e kësaj pike.

lv3

Pika gjendet në gishtin e parë dhe të dytë në të dyja këmbët, mu në majë të nyjave.

Për të aktivizuar këto pika, shtypni me gishtin e madh 2 minuta dhe merrni frymë thellë vazhdimisht.

Me shtypjen e kësaj pike, do të liroheni nga stresi, do të ndieni lehtësim në pjesën e poshtme të shpinës, insomnisë, të problemeve me sytë, të dhembjes së kokës dhe plagëve të vogla dhe të dregëzave.

Kjo është e rëndësishme ta mbani në mend: praktikoni këtë proces 2 – 5 herë në ditë deri në 2 minuta.

Çdo ditë shtypni apo bëni masazh me rrathë të vegjël.

Mos harroni të lëvizni gishtin në drejtim të kundërt me pikën.

Mund të ndihmojë edhe te marramendja, mundimet, të vjellët, kapsllëku dhe diarreja, hidhërimi, pagjumësia dhe vështirësitë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...