Home Këshilla për Prindër Si duhet të kujdesemi për foshnjat e porsalindura?

Si duhet të kujdesemi për foshnjat e porsalindura?

Si duhet të kujdesemi për foshnjat e porsalindura?Foshnjat e porsalindura janë dhe pjesa të cilët janë më problematik në marrjen e infeksioneve, për ketë duhet krijuar kushte të përshtatshme në dhomën e tyre.

Kryesisht foshnjat një pjesë të mirë të infeksioneve e marrin nga mikrobet që sjellin njerëzit që kanë pranë ose ju afrohen. Është e rëndësishme që në fazat e para të jetës foshnjave t’ju ofrohen vetëm prindërit dhe të afërmit të cilët kujdesen për to dhe asnjë vizitor tjetër.

Gjithashtu një element tjetër është dhe fakti se ne duhet të mbajmë sa më larg foshnjës fëmijët tjerë të rritur që kërkojnë të lozin me to.

Luhatja e temperaturës është një element tjetër që ne duhet të kemi kujdes nëse kemi një fëmijë të porsalindur pranë.

Të gjitha këto këshilla janë të domosdoshme për kujdesin ndaj një fëmijë të porsalindur, pasi ai nuk ka imunitetin e duhur për të përballuar bakteret dhe mikrobet që mund të marrë nga mjedisi rrethues.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...