Home Këshilla të ndryshme Si duhet t’i hamë frutat?

Si duhet t’i hamë frutat?

Si duhet t’i hamë frutat?Frutat janë një burim i rëndësishëm vitaminash, antioksidantësh, kripërash minerale dhe fibrash.

Pjesa më e madhe e vlerave ushqyese janë pikërisht në lëkurë, ndaj kush e heq atë nga fruti duhet të mendohet dy herë.

Shpjegimi është shumë i thjeshtë, vetë fruti nëpërmjet antioksidantëve mbrohet nga roli agresiv i agjentëve atmosferik dhe nga baktere të ndryshme.

Kështu që ngrënia e frutave me lëkurë, është një mënyrë shumë e mirë për të marrë kripëra minerale dhe veti ushqimore me cilësi të mirë.

Megjithatë në të njëjtën kohë mund të jetë e rrezikshme, për shkak të kontaminimit me pesticide, në rastet e spërkatjes, dhe molekulat kimike të ardhura nga ndotja atmosferike, shkruan noa.al. Ndaj kujdesuni që të keni bërë një pastrim të mirë të frutit para se ta hani me lëkurë, në mënyrë që të mos rrezikoni.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...