Home Shëndetësi Si lind anoreksia

Si lind anoreksia

Anaoreksia është një sëmmundje shumë e rëndë për shëndetin, sidomos për ato femra të cilat janë të fiksuara pas peshës, dhe formave trupore. Jo të gjithë mund të kenë një trup elegant, dhe përfekt. Por fakti që heqja e kilogrameve të tepërta është percaktuar si element kryesor që ju kërkohet të plotësoni nëse dëshironi të bëheni modele, ka demtuar shumë vajza në mbarë botën. Anaoreksia transmetohet nga ndikimi shoqëror që ju rrethon, koleget e punës, dhe nga imazhet e botës së modës.

Presioni social përmes formave fizike në ambientin shoqëror është një faktor që e tregon më së miri shkaqet kryesore të anaoreksisë. Ajo dominon tek moshat e reja të cilat dëshirojnë të duken si personazhi i tyre i preferuar, dhe pothuajse të gjitha femrat të cilat kanë dëshire të jenë të bukura. Të mbajturit dietë në mënyrë të pakontrolluar mund t’ju shkaktojë shumë probleme shëndetsore, por mbi të gjitha mund të kaloni në një person “Anaoreksik” i cili nuk mund të konsumojë ushqim sepse ja refuzon stomaku.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...