Si ndikon gjumi në peshë trupore!

A keni pyetur ndonjëherë veten se pesha juaj trupore lidhet edhe me kohën që juve kaloni në gjumë?

Në varësi të kohës që juve kaloni në gjumë mund të humbisni apo të fitoni kilogramë.

Sipas shkencëtarëve, nëse shtoni orët e gjumit, atëherë humbisni në peshë. Por si është e mundur kjo?

Hulumtuesit zbuluan se personat që shtojnë orët e gjumit, reduktojnë sasinë e sheqerit.
Në këtë mënyrë, ju do të humbini në peshë. Dhe në rast se do të flini më pak, atëherë është vërejtur e kundërta.

Në studim morën pjesë një grup të rriturish të cilët fjetën më shumë orë se zakonisht.