Home Këshilla për Prindër Si pritet kërthiza shpejt

Si pritet kërthiza shpejt

Nëse do të vohej qoftë edhe disa sekonda prerja e kordonit të kërthizës së fëmijës së porsalindur, do të ishte jetësore për shëndetin e tij. Kjo vonesë mund t’i garantojë fëmijës më shumë mundësi për të mos u sëmurur.

Tezën e mbështet një kërkim i Universitetit of South Florida i publikuar në “Journal of Cellular and Molecular Medicine”, sipas të cilit gjatë këtij proçesi mund të evitohen vështirësitë në frymëmarrje, sëmundjet kronike në mushkëri, emoragjitë celebrale, infeksionet e përgjithshme dhe problemet me shikimin.

Kordoni i kërthizës përmban shumë qeliza staminale dhe transferimi i plotë i tyre tek i porsalinduri përfaqëson një trampiant original të staminaleve.

Këto qeliza, kanë karakteristikën për të gjeneruar elementët thelbësor të gjakut njerëzor (rruazat e kuqe, të bardha dhe trombocitet).

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...