Home Këshilla të ndryshme Si ta heqim qafe migrenën?

Si ta heqim qafe migrenën?

Nëse vraponi rregullisht, e ngitni biçikletën apo bëni ndonjë ushtrim tjetër trupor, do të mund ta parandalonit shfaqjen e migrenës, shkruan në një shkrim të botuar në revistën shkencore “Cephalalgia”.

Në parandalimin e shfaqjes së migrenës, ushtrimet trupore kanë ndikim të njëjtë sikur edhe terapia relaksuese, theksojnë ekspertët nga universiteti në Geteborg.

Në këtë drejtim, shumë efektive dhe të dobishme janë shfaqur ushtrimet, si ngasja e biçikletës 3 herë në javë nga 40 minuta.

Pra, ushtrimet trupore mesatarisht e kanë zvogëluar shfaqjen e migrenës për 75%. Në këtë hulumtim kishin marrë pjesë 91 femra nga mosha 18 deri në moshën 65 vjeçe. Të gjithëve u ishte diagnostikuar migrena nga neurologët, përderisa kokëdhembjet u kishin ndodhur 2 deri 8 herë brenda muajit.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...