Home Shëndetësi Si ta mundim lodhjen pranverore

Si ta mundim lodhjen pranverore

Në muajt e pranverës trupi është më aktiv, e me këtë rast fillon prodhimi më i lartë i hormoneve, që mund të ndikojë në mungesën e vitaminave, e nëse edhe ushqehemi në mënyrë jo të shëndetshme, trupi nuk e përballon këtë aktivitet të shtuar, prandaj me këtë vjen deri te lodhja.

Gjumi i mjaftueshëm dhe ushqimi i ekuilibruar janë kusht për forcimin e imunitetit. Ndryshimet e shpeshta meteorologjike në ditët pranverore dhe ritmi i shtuar i jetës ndikojnë në ndryshimin e shëndetit të njerëzve.

Disa hormone zhvillohen më shumë në errësirë, ndërkaq te disa të tjera më i theksuar është prodhimi në dritë.

Dalja jashtë gjatë kohës së mirë me diell nxit prodhimin e hormonit, i cili lehtëson daljen nga depresioni, i ashtuquajturi hormoni i lumturisë. Me arritjen e ditëve të ngrohta, disa njerëz ndjejnë simptoma të plogështisë, humbje vullneti, dhimbje në nyja, pagjumësi.

Sipas mjekëve, problemet shëndetësore që sjellin deri te lodhja, e ndaj të cilave duhet pasur kujdes janë: anemia, infeksionet, sëmundjet e sistemit imun, tumoret, humbja e oreksit, sëmundjet e gjëndrave tiroide, çrregullimet e gjumit, stresi dhe depresioni.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...