Home Këshilla të ndryshme Si t'a ruani romancën edhe pas një kohe të gjatë në lidhje?

Si t’a ruani romancën edhe pas një kohe të gjatë në lidhje?

Si ta ruani romancën edhe pas një kohe të gjatë në lidhjeE keni zgjedhur personin me të cilin do ta kaloni jetën, megjithatë, për shkak të mungesës së kohës, edhe pse jetoni në të njëjtën shtëpi, ju nuk kaloni shumë kohë bashkë? Kjo mund të ndikojë negativisht në lidhjen tuaj, prandaj ne kemi disa këshilla se si ta mbani të gjallë romancën edhe pasi të ketë kaluar një kohë e gjatë në lidhje.

1. Kërkojani direkt atë që ju duhet 
Partneri juaj nuk mund t’ua lexojë mendjen. Ju duhet të bëheni e vetëdijshme për ato sjellje dhe emocione që keni në atë marrëdhënie. Ata që zakonisht kërkojnë shumë frikësohen nga braktisja, kurse ata që nuk kërkojnë shumë frikësohen nga konsumimi i tepërt i tyre. Nevojat më të mëdha të dy llojeve të personaliteteve janë ato që kanë të bëjnë me lidhjen emocionale.

2. Respektojeni veten dhe partnerin gjatë tërë kohës 
Ka momente kur ndiheni e zemëruar dhe e nxehur. Përdoreni një teknikë të gjetjes së problemit dhe zgjidhjes së tij para se të flisni me partnerin. Mësohuni që t’i shprehni edhe ato ndjenja në një mënyrë më të qetë e jo kërcënuese. Bëhuni gati që partneri ta kundërshtojë zgjidhjen që e keni gjetur ju. Pyeteni atë për një zgjidhje. Mos harroni ai është aleati dhe miku juaj më i mirë

3. Mundohuni të sillni risi 
Shpesh lidhjet mbarojnë edhe nëse kanë zgjatur për një kohë, pikërisht për shkak se bëhen të mërzitshme dhe nuk ka më risi.
Kujdesuni që të sillni lule në shtëpi, të dilni në takime, të shkoni në një aventurë, të filloni një projekt bashkë, të skijoni, të ngisni biçikleta, të fotografoni natyrën – keni ide nga më të ndryshmet.

Burimi: Telegrafi.com

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...