Home Shëndetësi Si ta ulni shtypjen e gjakut për vetëm 5 minuta

Si ta ulni shtypjen e gjakut për vetëm 5 minuta

Si ta ulni shtypjen e gjakut për vetëm 5 minutaNëse keni problem me shtypjen e lartë të gjakut, atëherë ua sjellim një metodë natyrore të uljes së saj.

Sipas mjekësisë tradicionale kineze, më së shumti rëndësi ka qarkullimi i rregullt i gjakut deri te muskujt dhe indet e tjera.

Nëse diku në organizëm vjen deri te ngecja e gjakut, atëherë në atë vend paraqitet sëmundja. Për ta parandaluar këtë, duhet bërë masazh në dy pika.

Pika e parë
Këtu në fakt nuk bëhet fjalë për pikë, por për vijë. Ajo kalon pas laprës së veshit deri te mesi i klavikulës. Këtë vijë duhet ngjeshur me një lëvizje të lehtë të dorës nga lart-poshtë, duke e prekur lehtë me majat e gishtave. Bëjeni këtë masazh dhjetë herë në njërën, e dhjetë herë në anën tjetër.

Pika e dytë
Kjo pikë gjendet në pjesën e fytyrës në nivel të laprës së veshëve, në largësi prej gjysmë centimetri nga veshi, në drejtim të hundës. Këtë pikë duhet ngjeshur me majat e gishtave nga 1 minutë në të dy anët e fytyrës. Presioni duhet të jetë i lehtë, që të mos shkaktojë dhembje. Pas këtij tretmani të thjeshtë, shtypja e gjakut duhet të kthehet në nivel normal.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatzënë në kohë coronavirusi: Ç’duhet të dini

Shtatzënia në kohë pandemie, sigurisht që shoqërohet me frikë dhe dilema më të mëdha se ato në kohëra normale Shumë vajza/gra presin të sjellin në jetë fëmijët e tyre në një kohë kur e gjithë bota është izoluar nga frika e përhapjes së coronavirusit. Edhe në vende shumë të zhvilluara shtatzënat po konsiderojnë sërish lindjen nga shtëpia për të shmangur një...