Si t’a ushqeni fëmijën shëndetshëm

little-girl-eating-healthy-sandwich-300x199Ushqimi i shpejt apo fast food është bërë pjesë e jetës në vitet e fundit, duke e bërë edhe më të vështirë të mësuarit e fëmisë e të ngrënit ushqim të shëndetshem. Ushqimet të cilat janë të lira dhe përgatiten shumë shpejt, faktikisht këto ushqime janë mtë pa-shëndeteshmet. Nëse do ju ofronit fëmijes tuaj që të zgjedhte mës ushqimit të shëndetshem dhe atij jo të shëndetshem, me siguri nuk do të ju pëlqente rezultati.

Por mbi të gjitha nuk është e pa mundur që ta bëni fëmijën tuaj që të mos e pëlqej ushqimin e shëndetëshem, egzistojnë shumë mënyra që ta bëni fëmijen ta pelqej atë ose të pakten të pëlqej disa nga ushqimet e shëndetëshme. Ju mund të jeni kreativ aq sa ju dëshironi, mirpo ta bëni fëmijen tuaj ta dëshiroj ushqimin e shëndetshem është paksa e vështirë.

Tregoj fëmijës për ushqimin e shëndetëshem. Është shumë e rëndësishme nëse fëmija juaj ta kuptoj rëndësin e frutave dhe perimeve, por kjo jo gjithmonë është e mundur. Nëse keni problem që ta bëni fëmijen tuaj që të konsumoj ushqim të shëndetëshem, atëhere egzistojnë disa mënyra që ta bënë ata të konsumoj ushqimin e shëndetshem, si p.sh duke u bërë atyre pica me spinaq.

Përdor emra qesharak dhe argëtues për pemët dhe perimet. P.sh brokolin mund ta quani në emer të ndonjë peme interesante në mënyrë që ta bëni fëmijen tuaj të ushqehet me ta. Egzistojnë shumë emra interesant dhe qesharak që mund tu vihen frutave dhe perimeve, ju edhe vet mund të u krijoni emra qesharak për ti thirrur ato. Shumica e fëmijeve preferojn që të ushqehen me ushqime që tingëllojn qesharak dhe argëtues për ta.

Bëjë ushqimet të shijshme. Egzistojnë shume kombinime që bëjën perimet të jenë më të shijshme pas përgatitjes. Ju mund ta lejoni fëmijen tuaj që vetë te zgjedh perimet të cilat ai dëshironë ti konsumoj, edhe në qoftëse juve nuk do ju pëlqej zgjedhja e tijë në këtë mënyrë gradualisht do ta bëni që fmija juaj të ushqehet shëndetëshem.

Egzistojnë edhe shumë mënyra tjera që ta bëni fëmijen tuaj të ushqehet shëndetëshem, por që ta bëni fëmijen tuaj ta shijoj ushqimin e shëndetëshme është e rekomandueshme që të ushqyerit të jetë argëtues. Duke e ushqyer fëmijen në këtë mënyrë do të ndihmoj në zhvillimin e fëmijës suaj.

Burimi: Keshilla.org