Home Këshilla të ndryshme Si të bini në gjumë për 1 minutë

Si të bini në gjumë për 1 minutë

2Nëse ndjeheni në stres dhe nuk mund të flini, kjo gjë ndikon shumë keq në jetën tuaj.

Gjumi i mirë është qelësi i shëndetit të mirë të trupit të njeriut. Një instruktore e jogas ka treguar për metodën “4-7-8” e cila është shumë efikase dhe mund të bini në gjumë për 1 minutë të vetëm. Krejt çka ju duhet:

1.Merrni frymë me anë të hundës për 4 sekonda2.Mbani frymën për 7 sekonda3.Lëshoni frymën ngadalë me anë të gojës për 8 sekonda

Mund të ju duket ide e çmendur por në fakt ka efekt 100%!

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Kjo është arsyeja se pse na bëhet trupi me puçra kur emocionohemi

Të gjithë ne, themi në jo pak raste se na u bë lëkura me kokrra kur dëgjojmë ndonjë lajm të trishtë apo dëgjojmë një këngë të mrekullueshme. Matthew Sachs një ish-student në Harvard, ka studiuar vitin e kaluar individë që pësojnë “puçrra” kur dëgjojnë muzikë, për të kuptuar se si ndodh kjo. Hulumtimi shqyrtoi 20 studentë, 10 prej të cilëve pranuan...