Home Këshilla të ndryshme Si të evitoni erën e pakëndshme të lakrës dhe brokolit

Si të evitoni erën e pakëndshme të lakrës dhe brokolit

Ndoshta i vetmi element negativ në këto perime është era e pakëndshme gjatë gatimit.

Familja e lakrave në përgjithësi dhe e lakrës së bardhë në veçanti, ishin të shenjta për grekët dhe romakët të cilët i përdornin për të trajtuar sëmundje të ndryshme. E konsumonin të gjallë për të absorbuar më mirë alkoolin.

Me kalimin e kohës, lakra dhe brokoli u përhapën gjithnjë e më shumë në dietat e përditshme për shkak të vlerave ushqimore.

3

Ndoshta i vetmi element negativ në këto perime është era e pakëndshme gjatë gatimit.

Për të shmangur erën e keqe mjafton te shtoni lëng limoni gjatë zierjes së tyre.Në këtë mënyrë jo vetëm përmirësoni shijen e brokolit por ruani të paprekura të gjitha vlerat ushqyese.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...