Home Shëndetësi Si të evitoni sëmundjet e veshkave

Si të evitoni sëmundjet e veshkave

sëmundjet e veshkaveVeshkat jane organe cifte.Te vendosura ne retroperitoneum, ne dy anet e zgavres se barkut.Anatomikisht lokalizohen ne pjeset anesore te pasme te abdomenit.

Veshka e majte eshte e vendosur prapa shpretkes, pankreasit dhe lukthit,ndersa e djathta prapa melqise dhe fshikezes se temthit.

Ja disa këshilla për të evituar smundjen e veshkave:

1– Evitoni kripën e tepërt.

2-Pini sa më shumë lëngje.

3-Konsumoni çaj nga trëndafili i egër.

4-Konsumoni lëng kumbulle.

5-Pini më shumë se 1 litër e gjysmë ujë mineral në ditë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...