Home Këshilla të ndryshme Si te humbni peshe ne nje jave

Si te humbni peshe ne nje jave

Dieta per te humbur kalori eshte nje plan shume popullor qe ka ndergjegjesuar shume njerez te ndryshem rreth globit dhe eshte tashme e preferuar per shendetin e njerezve te pergjegjshem, te cilet jane gjithmone duke synuar si te humbin peshe ne nje jave.

Diete per te humbur kalori eshte e njohur edhe si nje llogaritje e kalorive ten je vakti. Siç e sugjeron edhe emri, eshte nje lloj plan diete qe synon zvogelimin e kalorive duke u nisur nga dieta te ndryshme.

Kjo eshte nje diete e mire per zvogelimin yndyres, gje me e lehte per rritjen e metabolizmit te trupit dhe nje trup me nje norme te larte metabolike eshte me i prirur per te djegur kalori dhe eshte nje pergjigje e perkryer per te si per te humbur peshe ne nje jave. Pika kryesore eshte se ju nuk keni per te zvogeluar sasine e ushqimit qe ju duhet te konsumoni. Ju mund te hani sa me shume te doni, por ju duhet te hani ne perputhje me kombinimin e kalorive qe jane me te favorshme per t’ju ndihmuar qe ju te humbni peshe.

Kjo nenkupton se edhe pse ju mund te hani nga te gjitha kater grupet e ushqimit, ju vetem duhet te mblidhni kalorite ne menyre konstruktive per te shkaktuar humbje te peshes se trupin tuaj.

Keto nuk jane pretendime te pabaza, por kjo eshte vertetuar se çdo person e çdo lloj trupi mund te reduktoje rreth 6 paund ne nje jave duke zvogeluar kalorite sipas dietave dhe kjo nuk ka te beje me qendrimin te uritur ose te hahet ushqime pa shije te ziera ose vetem te gjelbera.

Duke ndjekur keto hapa do te jete shume e dobishme per humbjen e peshes, pa kompromentuar ushqime te shendetshme.

1. ushqimi te konsumohet deri sa ju jeni te kenaqur. Jo deri sa te jeni te fryre. Kryesore per kete eshte ngrenia ngadale, te hahet dhe te pertypet ushqimi siç duhet. Duhet te harxhoni 20 minuta per ngrenie per vakt per te arritur ne fazen e pare te tretjes dhe keshtu truri merr sinjal pas 20 minutash. Pra, eshte e keshillueshme qe te behet nje pushim para se te marre nje te marresh nje vakt te dyte, duke e ndihmuar stomakun tuaj qe ju mos ndiheni e fryre me vone.

2. Ndertoni nje forme diete te perditshme. Megjithate kjo mund te tingelloje klishe, rrit metabolizmin e trupit. Nuk eshte e nevojshme per te bere ushtrime force qe ndertojne muskujt.

3.Nje plan kalori-diete duhen perpiluar per secilin person veç e veç bazuar ne indeksin e tyre ne masen te trupit. Pra, ka nje menyre te pershtatshme per individet per t’ju ndihmuar te humbisni te gjitha yndyrnat pa kompromentuar cilesine e ushqimeve dhe te shendetit.

4. Per aplikuar planin kalori-diete kerkon konsumin e kater vakte ne dite dhe kjo nuk duhet as te shkoje me poshte apo lart. Ndiqni kete plan te pershtatur per seicilin vakt dhe do te jeni gati per te pare forma te reja vetem ne jave.

Te kater vaktet mund te hahen ne nje menyre ne varesi te ngarkeses tuaj te punes dhe modelit te jetes qe ndiqni. Keto gjera mund te vijne ne ndihme per te humbur peshe ne nje jave.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...