Si të keni flokë të mrekullueshme

Si të keni flokë të mrekullueshmeLani flokët ne mënyrën e duhur

Mundohuni të mos i lani flokët çdo ditë. Kjo largon vajin natyral që ushqen flokët
Bëni mashash flokëve me shapo të paktën 40 sekonda para se ti shpërlani
Vëni zbutës nga maja e flokëve deri në rrënjë. Nëse boni flokë më të butë leje zbutësin në flokë për disa minuta pas se ta shpërlani
Mundohuni të lani flokët me ujë sa më të ftohtë, ose shpërlani me ujë të ftohtë në fund.
Thani flokët me kujdes

Mbani tharësin e flokëve në distancë kur thani flokët. Nëse e mbani afër mund t’ ju dëmtojë flokët
Mos u mundoni të thani flokët me peshqir kur dilni nga dushi, kjo këputë flokët dhe i bën më të egra
Përdorni spërkatës për mbrojtje nga nxehtësia kur thani flokët me tharëse
Mos krihni flokët kur janë të lagur

Mos i krihni shumë shpesh flokët që të mos të humbni ato
Bëni trajtim të veçantë flokëve kohë pas kohe

Përdorni maskë të flokëve të paktën një herë në javë
Përdorni trajtime me vaj ulliri apo avokado kohë pas kohe
Mos përdorni shumë produkte për stilim

Produktet e stilimit thajnë lëkurën e kafkës prandaj mos i përdorni shumë. Nëse duhet të përdorni patjetër, spërkatni flokët dhe jo lëkurën e flokëve.
Ushqimet që mbajnë flokët tua të shëndetshme

Salmoni, tuna, arrat qumështi
Vitaminat B-6: bananet, patatet dhe spinaqi
Vitaminat B-12: mishi