Si te keni flokë të shëndetshme

Si te keni flokë të shëndetshmeNuk ka rëndësi nëse flokët tua janë të gjata, shkurta ose mesatare, flokët e shëndetshme janë gjithmonë në modë. Mëso se si të kesh flokë të shëndetshmë ose si ti mbuloni flokët e pa-shëndetshme derisa të arrijni rezultate pozitive për ti bërë ato te shëndetshme.

Nëse dëshironi që  flokët tua të ju kthehet shkëlqimi atëhere gjej një shampon me kualitet të lartë dhe një kondicioner. Kur bëni zgjedhjen e produktit jeni më specifiki në tharjen dhe dëmtimin e flokëve. Sigurisht produktet tregojnë se cili është avantazhi i tyre ne përdorim.

Të pastruarit e flokëve çdo ditë mund të heqë yndyrërat natyrale të flokëve të cilat ndihmojnë në mbrojtjen e flokëve dhe të cilat I mbajnë të shëndosha. Pastroni ato vetëm pas çdo 3 ditësh në jave, në mënyrë që ta mirëmbani lagështin dhe njomësinë e tyrë në balancë.

Përdorë produkte siq janë të protenizuara dhe te rikonstruktuara në qoftëse flokët tuaja janë në sasi të madhë të dëmtuara. Proteinizuesi do të I forcojë ato përderisa rikonstruktrori do të punojë në nivelin e molekulave të i zëvendësoj se qfarë flokëve tua është duke I munguar.

Gjithashtu të përdorurit produkte të cilat përmbajnë shkelqim të flokëve, mund të ndihmojë në shëndetin e flokëve tuaja, siq është silikoni. Do i japë flokëve tuaja shkelqim dhe do të I mbrojë ato nga të dëmtuarit e gjërave të nxehta.

Jepu flokëve të tua pushim nga të nxehtit. Kurdo që të jetë e mundëshme lejo që flokët tua të thahen në mënyrë natyrale. Provo qe të përdoresh hekurin për tharjën e floëkve vetëm 2/3 herë në jave.

Jeni të mirë më flokët tua. Nëse e vëreni qe një produkt apo diqka që dëmton flokët tuaja, provoni që ta ndaloni atë. Gjithashtu shmang shumë procese kemikale, siq janë ngjyrat. Është mire të përdoren vetëm ngjyrat permanente apo ngjyrat që nuk zgjasin shumë.Nësë pas praktimit të tërë këtyrë hapave dhe flokët tua ende nuk kan përmisime, atëhere  provo që të ngjyrosesh flokët tua për një kohë të shkurtër, kur flasim për kohë të shkurtër do të thotë jo një ngjyrë që mund të zgjas shumë ne flokët tua. Ose nëse nuk dëshironi që të I ngjyrosni ato atëhere ndonjë produkt shkelqyes.

 

Burimi:Keshilla.org