Home Këshilla të ndryshme Si të kontrolloni inatin

Si të kontrolloni inatin

Njerëzit që e kanë të vështirë të përmbajnë veten dhe janë gati t’i ulërijnë dikujt mund të bëjnë një ushtrim shumë të thjeshtë për të shmangur shpërthimin e inatit.

Hapni derën, përdorni mouse-n ose përzieni kafen me dorën e majtë dhe vëtëkontrolli juaj do të përmirësohet. Për mëngjarashët këto ushtrime duhen bërë me dorën e djathtë.

2 javë me të tilla ushtrime dhe do të jeni të aftë të tregoheni më i qetë në çdo aspekt të jetës.

Dr. Thomas Denson i Universitetit të New South Wales thekson se praktikimi i vetëkontrollit nuk ka asgjë ndryshe nga ushtrimi në piano apo të luajturit golf. Studimi i tij është publikuar në revistën ‘Current Directions in Psychological Science’.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...