Home Këshilla të ndryshme Si të kujdesemi për lëkuren kundër plakjes

Si të kujdesemi për lëkuren kundër plakjes

anti-aging-skin-care-300x200Kujdesi i lëkures kunder plakjes është një koncept mjaftë i përhapur në ditët e sotme. Sot që të gjithë dëshirojnë ta fshehin moshen e tyre duke u përkujdesur për procedurat e lëkures kundër plakjes. Gjithësesi, arritshmerija e gjithë kësaj nuk dërgon tek suksesi i mënjehrshem. Andaj ja disa këshilla të rëndësishme të cilat do të ju ndihmojnë që të keni një lëkurë të shëndetshme dhe jo të plakur.

Është shumë e rëndësishme që të ushqeheni mirë. Një dietë e balancuar mirë është çelësi kryesor i cili ndihmon në metabolizmin e trupit tuaj.

Usheqehuni me shumë frute dhe perime, të cilat janë burimet kryesore të vijave dhe kanë një efekt shumë të mirë në rifreskimin e trupit tuaj dhe lëkures suaj. Shamng vajin dhe ushqimin e rënd, këto jo vetëm shkaktojn mungesë esenciale në të ushqyer mirpo këto shkaktojn trashje dhe sëmundje të tjera të cilat ndihmojnë procesin e plakjes.

Një gjë tjetër shumë e rëndësishme është mundja e stresit. Kjo ndonëse është gjëja më e rëndësishme gjat kujdesit të lëkures kundër plakjes. Stresi e shqetëson metabolzimin e trupit dhe përshpejton procesin e plakjes. Flej, ushtro dhe bëjë një dush relaksues, dhe praktiko të gjitha mënyrat tjera që ta mundeni stresin.

Pi shumë uj, uji është shumë i rëndësishem i cili ndihmon të largoni të gjitha toksinat nga trupi juaj, pij deri ne 8 gota ujë në ditë ujë, është e rekomandueshme nga të gjithë doktoret. Bëjë ushtrime është shumë e rëndësishme në menyrë që të keni një lëkurë shum të mirë. Duke bërë ushtrime të rregulleta mund të I largoni toksinat nga trupi juaj, kështu që ndihmonë në pastrimin e lëkures duke u djersitur. Pas ushtrimeve është e rekomandueshme që të bëni një dush me ujë të nxehtë në mënyrë që të i largoni të gjithë toksinat nga lëkura dhe trupia juaj.

Mënjanjo produktet e rënda për lëkuren  të cilat përbëhen nga kemikalet. Është shumë më mirë nëse përdoreni produkte natyrale për lëkuren tuaj, por edhe ato gjithmonë në masë të caktuar. Produktet të cilat përmbajnë vitamin C janë produkte shumë të popullarizuara mirpo këto produkte nëse përdorën në masë të madhe dhe shpesh mund të jenë shumë të dëmshme për lëkuren.

Burimi: Keshilla.org

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...