Si të kujdeseni për buzët e thara?

Askush nuk është imun ndaj buzëve të thata gjatë stinës së dimrit. Por, çfarë mund të bëni për t’i ndihmuar sadopak?

Ja disa këshilla se si mund të bëni një zgjidhje:

Pini shumë ujë gjatë ditës dhe qëndroni të hidratuar dhe përdorni lagështues të ajrit në shtëpinë tuaj.
Përdorni dyllë blete në buzët tuaja.
Vendosni zbutës të buzëve (labello) që mbrojnë edhe nga dielli, secilën herë që dilni jashtë
Shmangni diellin dhe erën sa më shumë që mundeni.
Mos i lëpini buzët tuaja, kjo mund të duket mirë në fillim, por vetëm sa i përkeqëson buzët e çara.

Burimi: Telegrafi.com

KËSHILLA TË NGJASHME