Home Këshilla të ndryshme Si të kujdeseni për lëkurë të yndyrshme?

Si të kujdeseni për lëkurë të yndyrshme?

Si të kujdeseni për lëkurë të yndyrshme?Së paku dy herë në javë, bëni një trajtim me një produkt kozmetik me kokrriza të mëdha, në mënyrë që të arrijë të depërtojë në çdo lloj pore dhe të mundë të eliminojë pikat e zeza

Lëkura është një nga elementët më të rëndësishëm për të pasur një fytyrë të bukur. Ndaj është e nevojshme të dimë ta mbajmë atë sa më mirë. Pastrimi më i efektshëm është ai që bëhet sipas llojit të fytyrës

Për lëkurën e yndyrshme, ndalohen produktet agresive që mund të provokojnë efektin e kundërt: duke e tharë lëkurën stimulojnë gjëndrat dhjamore që të prodhojnë më tepër yndyrë, shkruan sot gazeta ‘Zeri’.

– Në mëngjes: Lajeni mirë fytyrën me një detergjent specifik për lëkurën e yndyrshme: një i tillë ka përbërës ekuilibrues – yndyrë dhe dezinfektues, të cilët pastrojnë poret dhe eliminojnë efektin shkëlqyes nga fytyra. Së paku dy herë në javë, bëni një trajtim me një produkt kozmetik me kokrriza të mëdha, në mënyrë që të arrijë të depërtojë në çdo lloj pore dhe të mundë të eliminojë pikat e zeza. Gjatë ditës, kujdesuni të mbani afër peceta të lagura specifike, në mënyrë që të thani dhe të eliminoni ndonjë ndriçim eventual, sidomos në zonën e ndjeshme të fytyrës. Produktet e reja të firmave të mira kozmetike, mund të përdoren edhe mbi grimin e fytyrës.

– Në mbrëmje: Zgjidh një qumësht pastrues specifik dhe pas pastrimit shpëlajeni mirë fytyrën me ujë të freskët të rrjedhshëm. Pas kësaj është i domosdoshëm toniku: duhet një produkt i veçantë me një gradë të ulët alkoolike me elementë lehtësisht esfoliantë, si acidi salicilik, që ditë pas dite pastrojnë me të vërtetë poret e lëkurës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushqimet më të mira kundër alergjisë dhe disa këshilla antialergjike

Alergjitë ndikojnë në mushkëri, hundë, veshë, stomak, lëkurë dhe pjesë të tjera të trupit. Mund të shkaktojë kruajtje të lehta deri në anafilaltik, një reaksion që shpeshherë rrezikon dhe jetën. Mbani mend çfarë ju shkakton alergji dhe shmangni kontaktin me alergjenët që mund të shkaktojnë kriza. Megjithatë nëse jeni të predispozuar të prekeni nga alergjia, luftojeni atë me superushqimet. Lehtësoni simptomat...