Home Shëndetësi Si të kuptoni nëse fëmijët tuaj kanë alergji nga ilaçet?

Si të kuptoni nëse fëmijët tuaj kanë alergji nga ilaçet?

AlergjiaPërveç ushqimeve ka edhe disa ilaçe që shkaktojnë alergji.

Ashtu si edhe për ushqimet, reaksioni nuk shfaqet që herën e parë. Në përgjithësi, alergjia manifestohet me shfaqjen e njollave të kuqe dhe kruajtjeve pas disa ditësh trajtim.
Krizë e alergjisë ndaj medikamenteve nuk do të thotë se personi do të ketë një alergji serioze. Kjo mund të jetë thjesht një ndjeshmëri ndaj ilaçit dhe mund të administrohet. Ju mund t’iu japin medikamente të tjera për të lehtësuar kruajtjen.
Në përgjithësi, mjekët nuk japin të njëjtin trajtim për të gjitha llojet duke qenë se për çdo medikament që të jep alergji ka një tjetër për ta kuruar.
Në rastet kur alergjia shoqërohet me vështirësi në frymëmarrje, kjo është një alergji serioze ndaj ilaçit dhe në këtë rast është absolutisht e nevojshme për të ndaluar trajtimin.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Çfarë ndodh nëse konsumoni cigare kur ushqeni fëmijën me gji?

Qumështi i gjirit e ndihmon fëmijën të fitojë imunitet dhe të luftojë sëmundje nga më të ndryshmet. Nëse një fëmijë konsumon qumësht ai është në gjendje që të mposhtë edhe tymin e duhanit. Shumë studime kanë treguar se një fëmijë që ushqehet me gji është më i fortë dhe shanset për t’u prekur nga sëmundjet janë më të pakta. Por...