Home Këshilla të ndryshme Si të largoni dhimbjet në gju?

Si të largoni dhimbjet në gju?

Fizioterapistët sugjerojnë zgjidhje të thjeshta dhe të shpejta për të lehtësuar një ndjenjë të pakëndshme në gjunjë.

Këto janë disa nga mënyrat se si të largojmë dhimbjet në gju.

Akull

Akulli është mënyra më e lehtë për të reduktuar dhimbjen. Mbani qesen e akullit për 10 deri në 15 minuta në zonën ku ndieni dhimbje.

Vetë masazhi

Sigurisht që nuk është relaksuese nëse dikush tjetër do t’ju bënte masazh, por do të lehtësonte dhimbjen tuaj. Gjithashtu mund të përdorni disa pajisje, të tilla si një top ose një shkop për masazh. Përshtatja e muskujve (muskujt e shputës) dhe muskujt e shtyllës janë të lidhur në gju, pranë nyjës. Duke liruar këto inde të buta, ju ulni presionin në gju.

Shtrirja e kofshëve të brendshme

Shtrirja në pozitën e fluturës bëhet në dysheme, ndërsa këmbët tuaja janë bashkuar dhe gjunjët e vendosur në mënyrë që pothuajse prekin dyshemenë. Pastaj shtyjeni ata sa të mundeni, por sigurohuni që këmbët tuaja të jenë së bashku. Kjo çon në kontraktimet e muskujve në të dy anët e gjunjëve dhe  ul presionin. Qëndroni në pozitën flutur për të paktën 30 sekonda, dhe përsëritni këtë tri herë.

Preparatet për dhimbje të muskujve

Megjithëse ato nuk ofrojnë një zgjidhje të qëndrueshme, këto preparate lokale për dhimbje në nyja dhe muskuj mund të ftohin ose të ngrohin lëkurën, dhe të çojnë në lehtësim të menjëhershëm. Këto kremra do të mashtrojnë trurin tuaj dhe  në vendin e dhimbjes në gju do të sjellin relaksim.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ne e trashëgojmë inteligjencën nga nëna – dukjen nga babai

Studiuesit në Universitetin e Uashingtonit pohojnë se fëmijët trashëgojnë inteligjencën nga nënat e tyre. Sipas hulumtimit të tyre, gratë kanë më shumë të ngjarë të kalojnë gjenet që formojnë inteligjencën e një fëmije dhe kalohen në kromozomet X. Gjithashtu, një studim i ri i kryer nga studiues nga Skocia mbështet faktin se gjenet e rëndësishme për funksionet e përparuara njohëse...