Home Modë & Estetikë Si të mbroni lëkurën, flokët dhe sytë nga rrezet e dëmshme të...

Si të mbroni lëkurën, flokët dhe sytë nga rrezet e dëmshme të diellit?!

mbrohuni_nga_dielliTema kryesore e verës në vitet e fundit është: Si të mbrohet lëkura, flokët dhe sytë nga rrezet e dëmshme të diellit.

Dihet se rrezet ultravjollce ndryshojnë pigmentin e lëkurës dhe mundësojnë errësimin e saj, mirëpo njëkohësisht në lëkurë mund të formohen radikalet e lira, të cilët i dëmtojnë qelizat e lëkurës dhe sjellin deri te plakja e mëhershme dhe paraqitja e sëmundjeve malinje të lëkurës.

Për të penguar djegien dhe për ta mbrojtur lëkurën nga plakja dhe sëmundjet e ndryshme, duhet të zgjidhni preparatet përkatëse të mbrojtjes nga dielli dhe vlerën/numrin e faktorit mbrojtës, i cili gjendet në të gjitha preparatet e reja kozmetike për rrezitje (dhe që duhet të jetë sa më i lartë, sidomos në fillim). Ndërsa nëse gjendeni në plazh ose në pishinë, lëkura juaj ka nevojë për preparat për rrezitje që i reziston edhe ujit.

Po ashtu ekzistojnë edhe preparate të tilla me mbishkrimin “Sun Block”, të cilët pengojnë maksimalisht depërtimin e rrezeve të diellin në lëkurë, ndërsa janë të nevojshëm për mbrojtjen e lëkurës së fytyrës, derisa syzet do t’i mbrojnë sytë tuaj nga veprimi i dëmshëm i rrezeve të diellit.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...