Home Shëndetësi Si të mos e përhapni gripin tek anëtarët e tjerë të familjes

Si të mos e përhapni gripin tek anëtarët e tjerë të familjes

Mjafton të sëmuret njëri nga pjesëtarët e famlijes, që gripi të shpërndahet te të gjithë, me radhë.

Ka disa mënyra që mund ta evitoni këtë, mjafton të ndiqni disa rregulla:

1. Të pastroni tualetin sa më shpesh të mundeni, është vendi i parë nga përhapet gripi.

2. Furçat e dhëmbëve mos i mbani të gjithë në të njëjtin vend! 3

. Gjatë këtyre ditëve, duhet t’i ndërroni më shpesh peshqirët dhe çarçafët e krevatëve.

4. Shmangni përdorimin e sendeve të njëri-tjetrit si telefona, kufje etj. 5. Bëni kujdes me enët shtëpiake; lani gjithçka që prekni që mos ta përcillni te tjetri.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

5 rregullat e një mëngjesi ideal

Një mëngjes i lehtë e i shijshëm, shoqëruar me një kafe, është nisja më e mirë dhe më e këshillueshme për ditën. Shpeshherë studime të ndryshme kanë këshilluar të konsumojmë mëngjes patjetër, duke u shprehur se është vakti më i rëndësishëm i ditës. Mos e humb kurrë mëngjesin Nuk duhet ta shmangësh asnjëherë konsumimin e mëngjesit. Disa persona nuk konsumojnë mëngjes...