Home Këshilla të ndryshme Si të parandaloni dhe të eleminoni qimet e rritura nën lëkurë në...

Si të parandaloni dhe të eleminoni qimet e rritura nën lëkurë në zonën intime

lekurLëkura e pjesëve intime është më delikatja pas lëkurës së fytyrës.Ndonëse një zonë e mbrojtur nga agjentët e jashtëm, ndodh shpesh që lëkura rreth organit gjenital të irritohet.

Kjo mund të ndodhë për shkak të materialit të mbathejve, pajisjeve të depilimit apo gjithëfarë arsyesh.

Qimet e rritura nën lëkurë janë problemi më shqetësues për shumë femra pasi nxjerrja e tyre nga lëkura e dëmton atë duke na lënë shenja.
Qimet nën lëkurë mund të jenë të dhimbshme mund të irritohen dhe të infektohen.Për të parandaluar këtë gjë dhe shfaqjen e tyre ja çfarë duhet të bëni përpara dushit, gjatë kohës që laheni dhe pas dushit. Para dushi”Përdorni një sfungjer jo shumë të ashpër për të larë lëkurën rreth zonës intime. Fërkojeni lëkurën për disa minuta me ujë të ngrohtë dhe një larës të butë.Përgatiteni lëkurën duke bërë një scrub jo shumë të fortë për të eleminuar shtresat e vdekura të lëkurës. Në dush

Mënyra më e mirë për të depiluar qimet në zonën intime është brisku pasi kjo metodë nuk e dobëson qimen duke bërë që të rritet brenda.Përpara se të depiloheni lyeni lëkurën me një xhel hidratues dhe bjerini qimeve me brisk në drejtimin që rriten pa shumë presion.Pas dushiPas dushi sigurohuni që lëkurën gjithnjë ta hidratoni dhe shmangni fërkimet 48 orë pas heqjes së qimeve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...