Home Këshilla për Prindër Si të trajtoni gogësimën tek foshnjat

Si të trajtoni gogësimën tek foshnjat

Si të trajtoni gogësimën tek foshnjatShpesh foshnjat gogësijnë shumë duke bërë veten që të villin ushqimin që hanë.

Gazrat tek bebja lidhen me sasinë e shtuar te ajrit të gëlltitur gjatë ushqyerjes me gji apo përdorimit të biberonit të keq që përdoret për qetësimin e bebes, me mos realizimin e gogësimës pas pirjes dhe së fundi me dietën e nënës.

Pra pozicionojeni mirë beben në gji që të mos bëjë thithje boshe, mbajeni horizontalisht të mbështetur derisa të gogësijë.

Mos përdorni biberon të keq dhe përpiquni të shmangni nga dieta sasitë e ekzagjeruar të qumështit të lopës (mbi 500 ml), evitoni sasinë e shtuar të perimeve si lakra, bishtajat dhe domatetet.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sëmundjet e zemrës, kanceri – të ndërlidhura me konsumimin e ushqimeve të përpunuara

Këto ushqime përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salçiqet, drithërat me sheqer dhe pijet me gaz – në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale. Ngrënja e shumtë e hamburgerëve, picave, biskotave dhe e ëmbëlsirave, po del të jetë e rrezikshme për shëndetin. Një studim i rreth 45.000 njerëzve të moshës së mesme gjeti se vdekjet...