Home Këshilla të ndryshme Si të ushqeheni për të pasur më shumë energji!

Si të ushqeheni për të pasur më shumë energji!

Shumica e njerëzve e kanë një fazë gjatë ditës ku ndihen pa fare energjie.

Mungesa e energjisë mund të ndikojë në aktivitetet ditore që i keni, e po ashtu ju bën më pak produktivë.

Fakti është se lloji dhe sasia e ushqimit që e hani luan rol esencial në atë se çfarë nivele të energjisë keni gjatë ditës.

Edhe pse të gjitha ushqimet ju japin energji, disa ushqime përmbajnë nutrientë të caktuar që jua rrisin nivelet e energjisë ndërkohë që jua mirëmbajnë përqendrimin dhe vëmendjen në nivel.

Më poshtë e keni një listë me disa prej ushqimeve që është dëshmuar se ndihmojnë në rritjen e niveleve të energjisë:

– Bananet

– Orizi i kaftë

– Patatet e ëmbla

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatzënë në kohë coronavirusi: Ç’duhet të dini

Shtatzënia në kohë pandemie, sigurisht që shoqërohet me frikë dhe dilema më të mëdha se ato në kohëra normale Shumë vajza/gra presin të sjellin në jetë fëmijët e tyre në një kohë kur e gjithë bota është izoluar nga frika e përhapjes së coronavirusit. Edhe në vende shumë të zhvilluara shtatzënat po konsiderojnë sërish lindjen nga shtëpia për të shmangur një...