Si t`i bëni fëmijët më të organizuar

Si t`i bëni fëmijët më të organizuar1.Limitoni hapësirën për lojëra

Ndonjëherë fëmijët nuk duan të hedhin lojërat e tyre, prandaj ju duhet të caktoni një hapësirë për lojëra, qoftë ajo një kuti apo një dollap dhe ata mund të mbajnë vetëm aq lojëra sa i zen hapësira e caktuar.

2.Caktoni një rutinë

Caktoni një kohë për të ngrënë, për detyra, për shëtitje dhe bëjeni këtë rutinën tuaj të përditshme

3.Kërkoni ndihmë nga ta

Bëni fëmijët më të përgjegjshëm duke i bërë ata të ndihen të dobishëm teksa ju ndihmojnë. Caktoni disa përgjegjësi për ta, si p.sh asistimi gjatë gatimit dhe shpërbleni pastaj për ndihmën e tyre.

4.Mësojani rregullin “një brenda, një jashtë”

Fëmijët duhet të mësojnë se hapësira në shtëpinë tuja ka kufi dhe se ata nuk mund të ruajnë gjithçka. Atëherë sa herë që blini diçka të re ata duhet të dhurojnë diçka të vjetër.

5.Caktoni vendet p5.Caktoni vendet për gjithçka

Çdo gjë që posedon fëmija duhet të ketë një vend të caktuar dhe ju duhet ta detyroni fëmijën që të vendos gjithçka në vendin e vet.1.Limitoni hapësirën për lojëra

Ndonjëherë fëmijët nuk duan të hedhin lojërat e tyre, prandaj ju duhet të caktoni një hapësirë për lojëra, qoftë ajo një kuti apo një dollap dhe ata mund të mbajnë vetëm aq lojëra sa i zen hapësira e caktuar.

2.Caktoni një rutinë

Caktoni një kohë për të ngrënë, për detyra, për shëtitje dhe bëjeni këtë rutinën tuaj të përditshme

3.Kërkoni ndihmë nga ta

Bëni fëmijët më të përgjegjshëm duke i bërë ata të ndihen të dobishëm teksa ju ndihmojnë. Caktoni disa përgjegjësi për ta, si p.sh asistimi gjatë gatimit dhe shpërbleni pastaj për ndihmën e tyre.

4.Mësojani rregullin “një brenda, një jashtë”

Fëmijët duhet të mësojnë se hapësira në shtëpinë tuja ka kufi dhe se ata nuk mund të ruajnë gjithçka. Atëherë sa herë që blini diçka të re ata duhet të dhurojnë diçka të vjetër.

5.Caktoni vendet p5.Caktoni vendet për gjithçka

Çdo gjë që posedon fëmija duhet të ketë një vend të caktuar dhe ju duhet ta detyroni fëmijën që të vendos gjithçka në vendin e vet.