Home Këshilla të ndryshme Si t’i identifikoni njerëzit e krisur: Frojdi e ka zbuluar me një...

Si t’i identifikoni njerëzit e krisur: Frojdi e ka zbuluar me një fjali të vetme!

Menjëherë do të dini se me kë keni të bëni.

Sigmund Frojd, psikiatri më i famshëm dhe baba i psikanalizës, na ka lënë mençuri dhe thënie gjeniale për gjithë kohët.

Ndër to, është edhe leksioni të cilin gjithsesi duhet mbajtur në mend – si t’i identifikoni njerëzit e krisur!

Psikiatri legjendar budallallëkun njerëzor e ka zbuluar shumë shpejt, mirëpo si t’i zbuloni edhe ju, këshillon me vetëm një fjali:

“Shenja e parë e budallallëkut njerëzor është mungesa e plotë e turpit”, ka thënë Frojdi.

Pra, kur gjendeni në situatën që ju vjen turp për sjelljen apo për deklaratën e tjetrit, apo çuditeni me disa veprime të krisura – menjëherë e dini se me keni të bëni. 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj

Ky ilaz redukton temperaturën, dhimbjen dhe inflamacionin, shkruan Periskopi. Ilaçi i njohur si ‘Oki’ ose siç njihet ndryshe Ketoprofeni, po përdoret në përmasa shumë të mëdha në Kosovë. Para disa muajsh, Shqipëria vendosi të ndalonte shitjen e këtij ilaçi pa recetën e mjekut mbi 40 miligram. Sidoqoftë, kjo masë që ndalon përdorimin pa lejen e mjekut nuk ekziston në Kosovë,...