Home Këshilla të ndryshme Si t'i "luftoni" striat e zgjeruara?

Si t’i “luftoni” striat e zgjeruara?

Si t'i "luftoni" striat e zgjeruara? Të rralla janë ato femra që nuk kanë stria. Ato vija të shëmtuara më së shpeshti paraqiten në pubertet, por edhe për shkak të ndryshimeve në peshë, si dhe gjatë shtatzënisë. Për t’i mënjanuar ato, kjo recetë e thjeshtë mund t’ju ndihmojë shumë.

Përbërësit:

-1 lugë me sheqer

-1 lugë me vaj ulliri ose ricini

-Lëngu i një gjysme të limonit

-1 kapsulë me vitaminë E

Përgatitja:

– I përzini përbërësit deri kur të bashkohen, e më pas me lëvizje qarkore e fërkoni zonën e dëshiruar.

– Më së mirë është që për fërkim ta përdorni një brushë, sepse një gjë e tillë do ta nxisë qarkullimin në pjesët e trupit ku ato zakonisht paraqiten.

Përsëriteni procedurën për çdo ditë, për 2-3 minuta. Masa mund të mbahet në frigorifer edhe deri në tri javë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...