Home Shëndetësi Si t’i parandaloni varicet

Si t’i parandaloni varicet

thumbnailVaricet janë rezultat i qarkullimit të dobët të gjakut. Ato janë të shëmtuara dhe prekin përgjithësisht femrat.

Si t’i parandaloni dhe trajtoni ato?

Varicet janë të dukshme në sipërfaqe të lëkurës. Ato ndodhen kryesisht tek këmbët ose kofshët dhe nuk janë shumë estetike.

Faktorët që favorizojnë shfaqjen e tyre janë trashëgimia, obeziteti, ndryshimet hormonale. Varicet prekin më shumë gratë që qëndrojnë për orë të gjata më këmbë si shitëset ose kamarieret.

Metoda më e fundit për të kuruar varicet është ajo me lazer endovenoz: Procedura zgjat një orë dhe kryhet nën anestezi (lokale ose të përgjithshme). Për të parandaluar venat me varicet dhe për të vonuar shfaqjen e tyre, është më mirë të kesh një mënyrë jetese të shëndetshme: ushqim i ekuilibruar dhe aktivitet fizik. Ecja është e shkëlqyer për t’i luftuar.

Këshilla: Shmangni çdo gjë që favorizon shfaqjen e variceve si: ekspozimi në diell, sauna, banja të nxehta.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

2 llojet e problemeve me tiroiden/ Shenjat dalluese dhe gjithçka që duhet të dini

Ankthi dhe pagjumësia janë shenjat e hipertiroidizmit Tiroidja është një gjëndër e vogël në formën e fluturës që ndodhet poshtë laringut. Ajo është e lidhur ngushtë me trurin dhe komunikimi kryhet nëpërmjet hormoneve. Tiroidja shfrytëzon jodin që marrim nga ushqimet për të çliruar hormonet T4 dhe T3 të cilat shkojnë në gjak. Sipas të dhënave, këto hormone diktojnë metabolizmin, tretjen, rënien...