Home Këshilla të ndryshme Simptomat e depresionit postnatal

Simptomat e depresionit postnatal

Simptomat e depresionit postnatalLindja përcillet me shpërthim të emocioneve të fuqishme, deri tek ngazëllimi dhe gëzimi, tek frika dhe anksioziteti, e kjo përzierje e ndjenjave të ndryshme mund të sjellë deri te depresioni.

Simptomat më të shpeshta të depresionit postnatal janë:

Gjithmonë jeni buzë vajit dhe jeni të mërzitur

Koncentroheni shumë vështirë

Keni problem me gjumin

Keni oreks të shtuar apo të mangët

Jeni anksioze

Tërë kohën ndryshoni disponimin

Tërhiqeni nga miqtë dhe familjarët

Vazhdimisht keni ndjenjën e fajtorit

Shumë shpesh, disa nëna janë në frikë paniku që nuk mund të kujdesen për beben, apo që do ta lëndojnë atë. Gjithashtu, vazhdimisht kanë mendime negativ.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi që përdoret shpesh shkakton sterilitet te meshkujt

Një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Kopenhagës zbuluan se analgjeziku dhe ibuprofeni antipiretik mund të çojnë në infertilitet te meshkujt. Rezultatet e hulumtimit janë botuar në revistën "Procedurat e Akademisë Kombëtare të Shkencave". Eksperimenti u ndoq nga 31 meshkuj nga 18 deri në 35-vjeç. Ata u ndanë në dy grupe. Grupi i parë i të anketuarve morën 600 miligramë ibuprofen (ekuivalent...