Home Shëndetësi Cilat janë simptomat e kancerit të vezoreve?

Cilat janë simptomat e kancerit të vezoreve?

Njohja e këtyre simptomave, do të mund t’ua shpëtonte jetën.

Kanceri i vezoreve, për të cilin deri vonë është menduar se nuk jep kurrfarë simptomash, është sëmundje që mund të shpjerë në përfundim të jetës.

Mirëpo, një hulumtim i ri ka zbuluar se, megjithatë, ekzistojnë simptomat e hershme të kancerit të vezoreve.

Dhe, siç njofton MIA, nëse dimë për çfarë shenjash është fjala, sëmundja mund të diagnostikohet në stadet fillestare tub zhvillimit, në të cilat shkalla e shërueshmërisë është rreth 90%

Tri simptomat më të rëndësishme janë: shtangimet kronike dhe dhimbjet në abdomen, nevoja konstante për të urinuar dhe humbja e përnjëhershme e kontrollit të fshikës urinare, shpjegojnë gjinekologët.

Ndonëse vetëm 12% e femrave të sëmura i përkasin moshës nën 40 vjeçe, megjithatë, nëse i vëreni këto simptoma, paraqituni të gjinekologu.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...