Simptomat e sterilitetit

Simptomat e sterilitetitSteriliteti nuk shkakton simptoma fizike. Steriliteti nënkuptonë paaftësinë e një çifti për të aritur shtatzanin mbrenda nje viti, pa përdorur metodat e kontrollit të lindjes.

Disa mjekë nga SHBA do të diagnostikojnë infertilitetit dhe trajtimi e një çift vetëm pas 3 vitesh përpjekje për të aritur shtatzanin.

Për gratë mbi moshen 35 vjeç, mjekët do të ofrojë disa testimi dhe trajtimi qe pas 6 muajve munde te mbeten shtatzanë.Mjekë nga SHBA pohojne se  kjo nuk është një gjendje që duhet të shqëtesohen çiftet e reja.