Home Teknologji Internet SKYPE, kujdes nga virusi i rrezikshem DORKBOT

SKYPE, kujdes nga virusi i rrezikshem DORKBOT

Quhet DORKBOT dhe perdoruesit e Facebook e njohin mire. Eshte ai virusi qe hapte nje dritare te rreme chati me linqe te rreme, qe pastaj duhej instaluar spyware ne kompjuter.

Nje kercenim rregullohet, qe dukej se i perkiste se shkuares. Por pas fshirjes nga Facebook, Dorkbot shkon ne Skype. Ne njejten menyre, mesazhe te rreme te shkruar ne gjermanisht ose ne anglishte te tipit ‘Lol kjo eshte fotoja e re e profilit?’.

Duke klikuar ne link do te shkarkohet nje dosje me ekzekutues brenda, qe njihen nga kompania e sigurise Sophos si Troj/Agent-YCW ose Troj/Agent-YDC.

Viruse te gatshme te hapin nje dere tek ata kompjutera qe ia lejojne, per te vazhduar me pas me qellimet e keqija. Ka akoma me keq, pervecse virusi garanton akses te jashtem ne kompjuterin tuaj, e lidh makinerine me nje rrjet privat, nje botnet dhe vazhdon punen per te perjashtuar perdoruesin vete te kete akses ne dosjet e veta.

Keto behen te paarritshme dhe me pas vjen nje mesazh kercenues qe thote se do te fshihen te gjitha nese brenda 48 oresh perdoruesi nuk paguan 200$ per cybercriminals. Nje vjedhje e vertete.

Sipas Sophos, perdoruesit e Skype i besojne me shume rrjetit te tyre te mbyllur te kontakteve, qe vjen nga Facebook. Ne kete rast kercenimi Dorkbot ka bere hedhje cilesore dhe ne software popullor Voip, ndaj eshte me mire ta parandaloni se ta rikuperoni.

Si te mbroheni? Mjafton te mos klikoni ne linqet qe vijne nga mesazhet e dyshimta, apo nga kontaktet qe nuk i keni ne listen tuaj. Pastaj lamtumire Dorkbot.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushtrimet ua zgjasin jetën

Ushtrimi është i njohur për të përmirësuar shëndetin, por kërkimet e reja zbulojnë se thjesht duke shtuar më shumë lëvizje gjatë gjithë ditës, në të vërtetë mund të ndihmojnë njerëzit të jetojnë më gjatë, transmeton Gazeta Express. Ata që kërkojnë të përmirësojnë shëndetin e tyre në përgjithësi shpesh shkojnë në palestër – ose, në vend të kësaj, kapërcejnë ushtrimin krejtësisht. Shkencëtarët...