Home Teknologji Internet SMS, e-mail dhe chati dëmtojnë kujtesën

SMS, e-mail dhe chati dëmtojnë kujtesën

Teknologjia moderne mund të shkaktojë dëmtime të mendjes sonë për shkak të bombardimit me informacione.

Këtë e dëshmojnë studimet e fundit shkencore sipas të cilave zhvillimi i telefonave të vegjël po na bën edhe më të varur në të shkruarit e mesazheve, emaileve apo bashkëbisedimin në chat përmes telefonit.

Të dhënat tregojnë se sasia e madhe e informacionit që mbërrin gjatë gjithë kohës permes pajisjeve teknologjike që nuk i ndajmë nga vetja mund të shkaktojë një çorientim dhe dobësi të dallimit të prioriteteve dhe gjërave të rëndësishme. Kërkuesit e universitetit Stanford në Kalifornia kanë zbuluar se koha e gjatë e shpenzuar në këtë veprimtari çcon në zvogëlim të kujtesës afatgjate.

Gjithësesi një skuadër tjetër nga universiteti i Kalifornias në San Francisco kanë konstatuar gjithashtu dëmtime në kujtesën afatshkurtër tek personat e rritur.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Kujdes! Përdorimi i telefonit në tualet rrit rrezikun e prekjes nga koronavirusi

Sipas një studimi nga agjencia e marketingut Jellybean, të paktën 54% prej nesh marrin telefonat tanë celularë në tualet dhe luajmë me ta. Shkencëtarët aktualisht besojnë se COVID-19 mund të mbijetojë për nëntë orë ose më shumë në sipërfaqe të forta si plastike, metal, ose xhami i ekranit të telefonit tuaj celular.  Ndërsa numri i rasteve të infeksioneve koronavirus kalon...