Soda e bukës nuk largon aknet

Pasta e cila fitohet nga përzierja sodës së bikarbonit dhe ujit është e natyrës alkalike – që do të thotë neutralizon acidet. Por, edhe pse për shkak të këtij efekti do të qetësohet lëkura, nuk do të ndodh largimi i aknes.

Nga ana tjetër, soda e bukës shërben për dy gjëra: pastrimin e dhëmbëve dhe pilingun e lëkurës së fytyrës.

Disa njerëz janë të prirë që të zhvillojnë dermatitin peroral- irritimin e lëkurës, ose paraqitjen e akneve rreth gojës, të cilat vijnë si pasojë larjes së dhëmbëve me pastë që përmban fluor.

Për më shumë, sodën e bukës mund ta përdorin shumica e njerëzve, sepse është një preparat mjaft i dobishëm. /Telegrafi/