Sodë buke për një fytyrë të pastër

3Soda e bukës krijon një pH normal të lëkurës që ndihmon për ta mbajtur fytyrën e pastër. Përveç kësaj, cilësitë e saj antiseptike dhe anti-inflamatore ndihmojnë për problemet me aknet, pikat e zeza dhe njollat. Ajo funksionon si një eksofoliant për të hequr nga lëkura papastërtitë e marra nga mjedisi apo të asaj vetë dhe qelizat e vdekura.

Për ta bërë gati për përdorim, përziej një lugë me sodë buke me një lugë ujë dhe përzieji që të formojnë një pastë. Pastroje fytyrën dhe përdor pastën për të eksfoliuar lëkurën. Në fund shpëlaje me ujë të vakët dhe thaje me peshqir. Bëje këtë veprim dy-tri herë në javë /keshilla.net

Ose përziej një lugë me sodë dhe një me mjaltë. Aplikoje në lëkurë të thatë dhe masazho  lehtë fytyrën për një minutë. Pastaj shpëlaje me ujë të vakët. Në fund, shpëlaje fytyrën me ujë të ftohtë për të mbyllur poret. Bëje këtë trajtim një herë në javë.