Soja ndihmonë në shërimin e leukemisë

Shkencëtarët kanë zbuluar së fundi se peptidi lunasin, i cili gjendet në sojë, ka treguar një potencial të madh në shërimin e leukemisë, ndërsa edhe në parandalimin e ndezjeve të lidhura me sëmundjet kronike si diabeti dhe sëmundjet e zemrës.

Vetia shëruese e këtij peptidi qëndron në aftësinë e tij për të bllokuar aktivizimin e markerëve të inflamacionit dhe kështu duke ulur edhe nivelin e ndezjeve te sëmundjet kronike.

Niveli më i lartë i peptidit lunasin në gjak arrihet pas konsumimit të nga 50 gram soje për së paku pesë ditë.

Është interesante se përqindja e lunasin-ës në gjak ndryshon nga lloji farave ose produkteve të sojës që konsumohen.