Home Ushqim Soja nuk bën asgjë kundër menopauzës

Soja nuk bën asgjë kundër menopauzës

Soja nuk mund të bëjë asgjë për të lehtësuar simptomat e menopauzës, pavarëisht shpresave të mëdha të shumë femrave.

Një studim i fundit ku janë përfshirë rreth 250 gra amerikane ka treguar se tabletat e sojës nuk e ulin nxehtësinë e trupit ose humbjen e densitetit të kockave.

“Testimi dyvjecar ka treguar se tabletat në fjalë nuk ishin më të mira se qetësuesit”, thotë në një njoftim Arkiva e Mjekësisë së Brendshme.

Por ekspertët thonë se eksperimente të tjera kanë treguar se soja mund t’i lehtësojë me të vërtetë simptomat e menopauzës.

Doza e dhënë në eksperimentet e fundit ka qenë dyfish më e madhe se sasia e konsumuar nga personat që e përdorin dieta të pasura me sojë.

Disa produkte të sojës përmbajnë lëndë stimuluese dhe ekspertët kanë sugjeruar se këto lëndë mund të ndihmojnë femrat të kalojnë menopauzën kur stimujt e tyre ulen.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...