Home Teknologji "Soni" prodhoi bateri e cila merr energji nga letra e prodhuar për...

“Soni” prodhoi bateri e cila merr energji nga letra e prodhuar për reciklim

Kompania japoneze “Soni” zhvilloi tip të ri të baterive ekologjike e cila merr energji nga letra e prodhuar për reciklim.

Shpikësit e këtij lloji të baterisë sqarojnë se për shpikjen janë inspiruar nga termitet që hanë dru, e pastaj e shndërrojnë në energji.

“Soni” shfrytëzon lloj të caktuar të enzimave, të ashtuquajtura celulozë, të cilën e përzien me ujë, e ajo mundëson që sheqeri i pranishëm në letër të mblidhet.

Sheqeri pastaj trajtohet me enzimat e tjera, të cilat së bashku me oksigjenin e shndërrojnë në jone hidrogjene dhe elektrone me funksion që ta mbushin baterinë me energji.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

(Disa) ushqime dhe kanceri, kronologjia e një lidhjeje të dyshuar!

U deshën 50 vjet për të kuptuar se stilet e jetesës, në radhë të parë ajo që në pjatë, janë në origjinë të në shumë se gjysmës së tumoreve Për të kujtuar rëndësinë e ndjekjes së një diete korrekte është Shoqata Italiane për Hulumtime të Kancerit (Airc), e cila është kthyer në 2,500 sheshe italiane me iniciativën ‘Portokalli i Shëndetit’. Të...